Energiledelse handler om mere end bare kroner og øre

Der blev stillet skarpt på gevinsterne ved at indføre energiledelse, da EnergySolutions Jesper Veilstrup holdt foredrag for en facility management-gruppe.

Kan energiledelse overhovedet betale sig?

Det er et spørgsmål, som EnergySolutions rådgivere ofte bliver stillet, når de præsenterer værktøjet til at forbedre energieffektiviteten.

  • Energiledelse er som den nye dreng i klassen. Hvor vi tænker kvalitetsledelse som en selvfølge, så oplever vi mere tøven overfor energiledelse. Man bekymrer sig om at bruge tid på noget, hvis man ikke er garanteret et økonomisk afkast. Vi prøver at anskueliggøre fordelene, siger Jesper Veilstrup, teamleder for rådgiverne i EnergySolution.

Det var også et af omdrejningspunkterne, da Jesper Veilstrup for nyligt besøgte et EGN Danmark netværksmøde for at gøre en facility management-gruppe klogere på fordelene ved energiledelse.

  • Ved hjælp af velimplementeret energiledelse kan der høstes væsentlige besparelser på energiforbruget, men der er andre fordele end kroner og øre, som blandt andet kan komme facility managerne til gode, forklarer Jesper Veilstrup.

Han fremhæver derudover miljøbevidsthed, branding, medarbejderinvolvering og risikostyring som gevinster. Især sidstnævnte bliver facility managernes hjælpende hånd.

Få styr på energien

Ved at opsætte målere ved energikilderne kan facility managerne blandt andet lettere og tidligere spotte energislugere og planlægge vedligehold og udstyrsrenoveringer. For eksempel kan målere på et ventilationsanlæg fortælle, når vitale dele som en rotorveksler trænger til vedligehold eller udskiftning.

  • Hvis du ikke bruger ressourcer på at måle og analysere forbruget, så kan du heller ikke regne på, hvor du kan spare eller sætte ind, hvis det samlede energiforbrug begynder at stige, siger han.

På netværksmødet oplevede Jesper Veilstrup, at facility managerne tog godt imod præsentationen af energiledelse. Du kan læse mere om, hvordan EnergySolution hjælper virksomheder med at implementere energiledelse efter ISO50001 her.

 

Energibesparelser for industrien - Energipolitik

Velkommen til Erik og Michelle

I løbet af den sidste måned har vi været så heldige, at kunne byde velkommen til hele to nye medarbejdere. Vi er glade for at kunne sige velkommen til Erik og Michelle.

Erik er ansat som Projektleder & Seniorrådgiver og vil i samarbejde med resten af vores rådgiver-team hjælpe industrivirksomheder med at finde de mest lønsomme energiprojekter.

Michelle er ansat som Studie- & Projektmedarbejder og skal hjælpe os med at brande virksomheden og lave virksomhedscases, pressemeddelelser, produktbeskrivelser og tekster til LinkedIn.

Vi glæder os til samarbejdet!

Nyansættelser/Uddannelse

Vi er flyttet!

Så er vi flyttet ind i vores skønne nye lokaler på True Møllevej 1 i Tilst, da vi var vokset ud af de gamle lokaler. Vi ligger nu tæt på motorvejen og smukke marker. Vi er næsten færdige med at tømme flyttekasser – kig endelig forbi til en kop kaffe, hvis I kommer forbi!

Diverse

Mød Kim på Energiforum 2018

Interesserer du dig for ventilation og energieffektivisering?

Så har du mulighed for både at læse en spændende artikel om emnet og evt. deltage i en workshop på Energiforum 2018 om driftfolkenes 20 bedste råd om ventilation.

Læs Kim Grandts artikel: “Ventilation med indbygget energieffektivitet” hér.

Kim kommer også på Energiforum 2018 d. 6.-7. marts 2018 på Hotel Nyborg Strand og afholder en workshop om emnet (workshop nr. 3 som afholdes d. 7. marts kl.9.30). Se hele programmet for Energiforum 2018 hér.

Energibesparelser for industrien

Velkommen til Jannie!

Vi er glade for at byde velkommen til Jannie Schiller-Larsen, vores nye salgskoordinator. Jannie skal stå for kvalitetshåndtering af energisparesager fra en stor del af virksomhedens kunder.  Hun skal også stå for en del af den daglige kontakt & support til energiselskaber, aktører samt slutkunder og derudover varetage opgaver for salgschefen.

Vi glæder os til samarbejdet!

Nyansættelser/Uddannelse

Nyt standardværdikatalog

Så er det nye Standardværdikatalog version 7.0 trådt i kraft. Vi har implementeret de ændringer det har medført på ansøgningssiderne og hvis I har spørgsmål til dem er I meget velkomne til at tage fat i os. For aftaler (med slutkunder) indgået efter d. 31. jan 2018 skal version 7.0 af standardværdikataloget anvendes. For aftaler før anvendes det katalog, som var gældende på tidspunktet.

Det nye Standardværdikatalog kan findes hér.

 

Ikke kategoriseret

Månedens case: Optimering af malerkabine

Vi har hjulpet JAI-Overfladebehandling A/S, med at få optimeret deres malerkabine og kombikabiner. Det blev en løsning der muliggør recirkulering og genvinding af afkastluften, som har sikret dem, hvad de selv kalder en optimal energiløsning på deres anlæg.

Læs hele casen her: Case_JAI-O_optimering af malerkabine og kombikabiner

 

Ikke kategoriseret

Ny ISO 9001 certificering

Vi har fået vores ISO 9001 certificering opgraderet til 2015-standarden og i den forbindelse, har vi samtidig fået alle vores arbejdsprocesser ind under vores ISO9001-certificering, så scopet på vores certificering nu dækker alt hvad vi laver: ’Gennemførelse af energi-, miljø- og procesoptimering samt kvalitetshåndtering af energispareprojekter i henhold til energiselskabernes energispareforpligtelser.’

Se certifikatet og læs mere hér.

Energibesparelser for industrien - Energibesparelser for private

Månedens case: Udskiftning af biokedel

Med EnergySolution som projektleder, har Hornsyld Købmandsgård installeret en ny biokedel og sparer nu både tid og penge på driften. Via 750 meter fjernvarmerør leveres der nu også varme til Triple A, der har glæde af større effekt og lavere varmepris.

“Vi har haft et rigtig godt og tillidsfuldt samarbejde med EnergySolution, der har styret projektet med sikker hånd. Det hele startede egentlig med isolering af nogle rør og hen ad vejen formede der sig et stort projekt. EnergySolution har udvist et stort engagement og det har været givende at samarbejde omkring projektet.”
Jens Christian Jensen, Teknisk chef
Hornsyld Købmandsgård A/S

Læs casen: Case Hornsyld Købmandsgård Udskiftning af biokedel

Energibesparelser for industrien - Månedens case/nyhed

Vi søger nye kollegaer!

Vi søger to nye kollegaer.  Lige nu mangler vi både en energi- & industrirådgiver samt en intern salgssupport. Er du vores nye kollega?

Energi- & industrirådgiver

Som energi- og industrirådgiver i EnergySolution i Tilst bliver du en del af et dynamisk team, hvor din rolle vil være at kortlægge kunders optimeringspotentiale med de nødvendige værktøjer.

Læs jobopslaget hér.

Intern salgssupport – gerne med teknisk baggrund

Kan du varetage virksomhedens onlineportal, hvor du får ansvar for at håndtere ansøgninger om energitilskud fra installatører og privatkunder? Hvis ja, så kan EnergySolution i Tilst være din nye arbejdsplads!

Læs jobopslaget hér.

Jobopslag
Næste side »