Virksomhedens klima- og miljøaftryk

iStock-622809590_1096x896

HVORFOR SKAL VI BEREGNE VORES VIRKSOMHEDS KLIMA- OG MILJØAFTRYK, OG HVORDAN KAN VI GØRE DET?

Et stigende fokus på bæredygtig udvikling får de fleste virksomheder til at overveje hvordan deres fremtidige forretning skal se ud. Nogle virksomheder oplever allerede et øget pres for at omstille sig gennem efterspørgsel på transparens og samfundsansvar fra kunder. At kunne dokumentere sin udvikling på miljøparametre er i højere grad blevet en ”licens-to-operate” for virksomheder og kan sikre bedre muligheder for at fastholde eksisterende samt sikre nye kunder og investorer.
Andre virksomheder bekymrer sig mere om eventuelle regulative ændringer, som følge af nationale ambitioner for reduktioner af klimapåvirkninger, der have betydning for deres fremtidige drift og rapporteringspligt. Uanset motivationen bag, så bliver en opgørelse af din virksomheds klima- og miljøpåvirkninger redskabet der dokumenterer og giver mulighed for at arbejde struktureret med at identificere og realisere reduktionsmuligheder.

Hos EnergySolution arbejder vi med to overordnede måder at opgøre miljøpåvirkninger fra virksomheder på. Den første er gennem CO2-kortlægning hvor der fokuseres udelukkende på drivhusgasser og deres påvirkning på klimaforandringer. Denne er egnet for virksomheder der har særligt fokus på deres drivhusgasser eller som oplever særlig efterspørgsel på klimadata. Du kan læse mere om CO2-kortlægning af virksomheder her. Er det første gang din virksomhed skal arbejde med opgørelse af klima og miljøpåvirkninger anbefaler vi at I deltager i et af vores webinarer om CO2-kortlægning, som vil introducere begreberne og processen for dig.

Den anden måde er gennem OLCA (organisatorisk livscyklusvurdering). OLCA tager højde for flere miljøpåvirkninger end blot drivhusgasser. Dette er f.eks. arealforbrug, forsuring af vandmiljø eller forbrug af knappe resurser og mange flere. Dette giver mulighed for at se miljøpåvirkninger fra din virksomhed i et nyt perspektiv og fokusere miljøindsatsen der hvor den er relevant. OLCA giver også bedre mulighed for at identificere eventuelle trade-offs mellem miljøpåvirkninger (f.eks. at en reduktion på et parameter fører til en stigning på et andet). 

Er du i tvivl om du skal have opgjort dine miljøpåvirkninger for hele virksomheden eller for jeres produkter kan du kontakte Lotte for en samtale eller læse mere om vores ydelser på produkters klima- og miljøaftryk her.

Læs mere om produkters klima- og miljøaftryk

Hvordan kan vi udvikle vores produkter med et mindre fodaftryk på klimaet og miljøet?

Læs mere om step 3 i  mod grøn omstilling

Produkter

Har du mod på mere? Se vores relaterede emner og cases

Gå på opdagelse i vores inspirationsunivers.

Kan vi hjælpe med jeres rejse?

 

Ønsker I at blive klogere på jeres virksomheds klima- og miljøaftryk? Eller hjælp til andres steps i rejsen mod grøn omstilling?

Så er I mere end velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om lige netop jeres behov.

  Mød vores hold af rådgivere

 

Hør hvad vi kan gøre for jer

LFK_1096x896

Kan vi hjælpe dig? Skriv til os her.

Hvis du har spørgsmål eller tænker, at tiden er inde til et uforpligtende kald eller møde, kan du kontakte os her.