MFF

Midtjydsk fornikling &

forchromning

CO2-kortlægningsforløb

Midtjysk fornikling_2
 

UDGANGSPUNKT

Galvaniserings virksomheden Midtjydsk Fornikling og Forchromning (herefter MFF) med hovedsæde i Herning og fabrikker i hhv. Herning samt Randers, ønskede en kortlægning af deres samlede CO2-udledninger i henhold til GHG-protokollens 3 scopes, for at få et overblik over deres CO2-baseline og for at kunne lave en langsigtet handlingsplan for reduktion af CO2.


UDFORDRING

MFF ville gerne være på forkant med en eventuel CO2-afgift og klarlægge muligheder for besparelser på deres energiforbrug.

I forbindelse med dette ønskede man en screening af begge deres lokationer, så der udover CO2-kortlægningen også kunne afdækkes og prioriteres relevante energioptimeringspotentialer.

Gennem samarbejde med EnergySolution omkring kortlægning af MFF´s CO2-udledninger, har vi fået den nyeste viden bragt ind i projektet. Vi har fået et rigtig godt udgangspunkt og et værktøj for vores videre arbejde med virksomhedens CO2-opgørelser samt muligheder for CO2-reduktioner. Det har givet os et rigtig godt overblik.
Dorthe Jensen
Miljøchef, Midtjysk Fornikling & Forchromning

PROJEKTET

EnergySolution lavede onsite screeninger af begge MFF’s lokationer, med henblik på at identificere CO2- & energioptimeringspotentialer. Det førte til en række konkrete projektforslag, som tog udgangspunkt i både hvor MMF havde sine største udledninger og dermed sine væsentligste påvirkninger og hvor de største optimeringspotentialer var.

Projektforslagenes reduktionspotentiale blev evalueret ved brug af et virksomhedsspecifikt CO2-beregningsværktøj udarbejdet til MFF.

Det viste det sig at nogle projekter var rentable at implementere fra dags dato, mens andre først forventes rentable hvis en eventuel CO2-afgift skulle blive vedtaget.

Beregningsværktøjet var ligeledes udgangspunkt for MFF's baseline GHG accounting for 2020 og kan anvendes internt til at opgøre GHG-emissioner for virksomheden fremadrettet (såfremt der ikke laves større ændringer i virksomhedsaktiviteter).

DET FIK MFF

  • En screeningsrapport med 3 projektforslag til reduktioner af energiforbrug indebærende:
    supplering af varmeforbrug med varmepumpe, udskiftning af ventilatormotorer og lysudskiftning
  • CO2-kortlægning for MFF's aktiviteter i 2020
  • Virksomhedsspecifikt beregningsværktøj til fremadrettet evaluering af projekter og CO2-kortlægning
  • Praktisk gennemgang af 7 trins-proces for styring af GHG-emissioner i virksomheden 
  • Konkrete anbefalinger for det videre arbejde med styring af GHG-emissioner

Oplever I lignende problemstillinger?

Ønsker I at energi- og procesoptimere eller få lavet CO2-kortlægning af jeres virksomhed, er I mere end velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om lige netop jeres behov.

  Mød vores hold af rådgivere

 

Hør hvad vi kan gøre for jer

LFK_1096x896

Har du mod på mere? Se vores relaterede emner og cases.

Gå på opdagelse i vores inspirationsunivers.