Gartneriet Pedersen

Fra kulfyr til varmepumper

til gartneri case
 

 

UDGANGSPUNKT

Gartneriet Pedersen i Hørning, hvor der i flere generationer er blevet produceret potteplanter og løgvækster, ønskede en mere bæredygtig og fremtidssikret varmeforsyning. Deres kulfyr skulle erstattes af varmepumper. 

 

UDFORDRING

Gartneriets kulfyr var ikke godt for hverken nærmiljøet eller miljøet generelt, og så var det ligeledes et spørgsmål om, hvor længe det overhovedet ville være lovligt at fyre med kul. Gartneriet ligger hverken i fjernvarmezone eller gaszone, så derfor var det nødvendigt med en decentral opvarmningsform.

Vi er utrolig glade for vores nye løsning, som er en forbedring på flere punkter. Den store CO2-besparelse vil uden tvivl gøre en forskel. EnergySolution var en god sparringspartner både i forhold til ansøgning til Energistyrelsen samt projektledelse & -udførelse.
Henning Pedersen
Indehaver af Gartneriet Pedersen

PROJEKTET

Der blev identificeret to mulige varmepumpeløsninger for gartneriet, og de valgte at gå videre med den, som bedst opfyldte deres behov.

EnergySolution leverede derfor en løsning der indebar en udskiftning af kulfyret med 2 nye varmepumper til gartneriet.

Denne energibesparende løsning var bl.a. mulig fordi Energistyrelsens Erhvervspulje finansierede omkring en tredjedel af projektet - hvortil vi hjalp gartneriet med udarbejdelse af ansøgningen til Energistyrelsen samt efterfølgende dokumentation.

Vi analyserede systemet, og lavede ud fra det beregninger og anlagde projektet, altså en total entreprise løsning.   

Det var essentielt at de varmepumper vi opsatte, som var den primære energikilde, stemte overens med gartneriets koldhuskultur, dimensioner, behov og installationer. 

Projektet endte med en succesfuld løsning hvor gartneriet fik to stk centralt placerede luft til vand varmepumper på 440 kW. som gav fleksibel udnyttelse af varmen i det 10.000 m2 store væksthus. 

DET FIK GARTNERIET PEDERSEN

  • En forventet besparelse af CO2 udledningen med 90 % svarende til 6,2 mio. km i en benzinbil hvert år
  • Økonomisk besparelse på driften og på omkostningerne til kul
  • Fremtidssikring af gartneriets varmeforsyning
  • Fjernovervågning og justering af anlægget udført af EnergySolution
  • Driftssikkerhed  

     

Oplever I lignende problemstillinger?

Ønsker I at energi- og procesoptimere jeres produktion, er I mere end velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om lige netop jeres behov.

  Mød vores hold af rådgivere

 

Hør hvad vi kan gøre for jer

JKI_1096x896

Har du mod på mere? Se vores relaterede emner og cases.

Gå på opdagelse i vores inspirationsunivers.