ENERGISTYRELSENS ERHVERVSPULJE

 

 

erhvervspuljen_1096x896

 

FÅ TILSKUD TIL ENERGI- OG/ELLER CO2-BESPARENDE PROJEKTER

 

Fra 1. november 2022 er Energistyrelsens Erhvervspulje åben igen - denne gang i en justeret og forbedret version.

Erhvervspuljen er et energitilskud til erhvervslivet. Puljen er på 3,5 mia kr og løber frem til 2029. Både små og store private virksomheder, i langt de fleste brancher, kan få tilskud til næsten alle typer projekter der sparer energi eller CO2 fra energiudledninger. Virksomheder kan få mellem 10.000 kr og 112 mio kr i tilskud, og puljen dækker helt op til 50% af investeringen.


DEN NYE ERHVERVSPULJE - 10 TING DU SKAL VIDE

  • Virksomheder søger tilskud online ved Energistyrelsen, og modtager tilskuddet direkte.
  • Ved ansøgning skal virksomhedens NemID benyttes, og man kan efterfølgende tilknytte en ekstern rådgiver til håndtering af ansøgningsprocessen.
  • Erhvervspuljen er fremover åben for ansøgninger hele året, da ansøgningsrunder og ansøgningsfaser afskaffes.
  • Ansøgninger ikke længere konkurrere på baggrund af ansøgt støtte pr. sparet kWh – der gives i stedet en fast sats, og ansøgninger behandles efter først til mølle-princippet.
  • Projekter vil fremover kunne realiseres, så snart ansøger har modtaget en kvittering fra Energistyrelsen, hvilket vil ske umiddelbart efter ansøgning.
  •  Tilskuddet beregnes på baggrund af- Energibesparelsens størrelse med en støttesats på 10 øre pr. sparet kWh/teknisk leveår eller - CO2-reduktions størrelse med en støttesats på 500 kr. pr. sparet ton CO2. Det største tilskud afgør hvilken af ovenstående, der vælges.
  • Der indføres højere støttesats til investeringer i grøn omstilling.
  • Det vil ikke længere være muligt at søge om tilskud til installation af nye gaskedler samt udstyr, der forbedrer eksisterende gaskedler.
  • Der indføres en prioriteringsfaktor, så konverteringer fra naturgas til grøn energi som udgangspunkt får 25 % mere i tilskud.
  • Man kan få op til 112 mio. kr. i tilskud. Der gives ikke tilskud på mindre end 10.000 kr. Man kan maksimalt få 112 mio. kr. i tilskud.

Ansøg erhvervspuljen

Her finder du links til uddybende information om erhvervspuljen og hvordan du ansøger om tilskud – du kan også læse mere på Energistyrelsens hjemmeside.

TILSKUDSKRAV

Læs alt om hvem der kan søge om tilskud og hvad der kan søges tilskud til i energistyrelsens 'Vejledning til ansøgning' som du finder hér.

TRIN-FOR-TRIN GUIDE

Energistyrelsen har også lavet en detaljeret trin-for-trin guide til oprettelse af ansøgning om tilskud til energibesparelser, energieffektiviseringer og CO2-reduktioner i erhvervsvirksomheder, der kan hjælpe dig hvis du selv vil i gang med processen, du finder guiden hér.

VI FORSTÅR DIN UDFORDRING VED AT GÅ FRA PROJEKTIDÉ TIL EKSEKVERING
I EnergySolution sætter vi dig i stand til at optimere din produktion så den bliver mere bæredygtig – med eller uden tilskud. Vi tager gerne en snak med jer om hvordan vi kan bistå i hele processen fra kortlægning af projekter til ansøgning, dokumentation og udbetaling. Tag fat i vores rådgivere, som du finder kontaktoplysninger på hér.

Oplever I lignende problemstillinger?

Ønsker I at blive rådgivet omkring hele processen fra kortlægning af projekter til ansøgning, dokumentation og udbetaling, er I mere end velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om lige netop jeres behov. Vi tilbyder alt fra generel rådgivning ift. energi- og procesoptimeringer til 360°-projekter.

  Mød vores hold af rådgivere

 

Hør hvad vi kan gøre for jer

KASPER_VESTERGAARD_1096x896

Har du mod på mere? Se vores relaterede emner og cases.

Gå på opdagelse i vores inspirationsunivers.

Kan vi hjælpe dig? Skriv til os her.

Hvis du har spørgsmål eller tænker, at tiden er inde til et uforpligtende kald eller møde, kan du kontakte os her.