Få en mere profitabel og grøn virksomhed med energiledelse

Energiledelse_1096x896

HVAD ER ENERGILEDELSE?

Energiledelse

Energiledelse er ligesom andre ledelsessystemer en systematisk og struktureret proces med fokus på forbedringer for bedre udnyttelse af virksomhedens ressourcer. Med energiledelse er målsætningen bedre udnyttelse af de energimæssige ressourcer, så virksomhedens mål opnås med et lavere forbrug af fx el, vand, fjernvarme, olie og gas.

Etablering af energiledelse foregår i praksis ved at implementere organisatoriske procedure- og IT-relaterede tiltag, herunder etablering af best practice. Tiltagene opdeles typisk i adfærdsmæssige og tekniske tiltag.

Loven forpligter store virksomheder og private institutioner til at få udført et uafhængigt energisyn efter en anerkendt standard hvert fjerde år. Man kan dog undtages fra kravet om energisyn, hvis man har et certificeret energiledelsessystem, hvor energisyn indgår som en del af ledelsessystemet.

Energiledelse

Energiledelse hjælper din virksomhed med at få kontrol og overblik over virksomhedens energiforbrug. Og erfaringer viser, at værktøjet kaster besparelser af sig på 10-15% af det samlede energiforbrug, hvilket styrker jeres grønne profil og jeres bundlinje.

Det bliver meget lettere at få konkretiseret relevante energiprojekter og der er en stor gevinst ved at få medarbejdere ”med på vognen” og derved høste store gevinster på adfærd. Certificeret energiledelse giver desuden mulighed for PSO-refusion gennem aftale med Energistyrelsen, hvilket typisk betaler indsatsen ved energiledelse tilbage på få år.

Vi arbejder for, at I vellykket kan implementere et energiledelsessystem i virksomheden, certificeret efter ISO 50001. Efter endt samarbejde kan du stadig trække på os, for vi tilbyder også hjælp til at vedligeholde driften.

Vi har også kompetencer til at auditere og vurdere energiledelsessystemernes effektivitet, opbygning og compliance i henhold til ISO 50001-krav.

 

Hvad I opnår med energiledelse

  • Overblik og kontrol over jeres energiforbrug
  • I reducerer jeres energiforbrug og CO2-udledning
  • Mulighed for PSO-reduktion
  • Bedre udnyttelse af energien
  • En grønnere profil

 

EnergySolutions energiledelse rummer følgende proces

TAG FAT I OS FOR MERE INFO ELLER ET TILBUD PÅ ENERGILEDELSE

LB_1096x896

Lasse Bjerregaard

Projektleder & Seniorrådgiver

+45 31 318 159
lb@energysolution.dk

ERS_1096x896

Erik Skjøth Sørensen

Projektleder & Seniorrådgiver

+45 53 382 135
ers@energysolution.dk

JKI_1096x896

Jesper Kirkegaard

Chef for rådgivning

+45 40 443 690
jki@energysolution.dk

Har du mod på mere? Se vores relaterede emner og cases

Gå på opdagelse i vores inspirationsunivers.

Kan vi hjælpe dig? Skriv til os her.

Hvis du har spørgsmål eller tænker, at tiden er inde til et uforpligtende kald eller møde, kan du kontakte os her.