Få en mere effektiv virksomhed, og slå et slag for klimaet med energiledelse

Energiledelse_1096x896

HVAD ER ENERGILEDELSE?

De fleste virksomheder fokuserer på kerneproduktet eller -ydelsen, og alle de daglige problemstillinger, der er i forbindelse med at fastholde stabil drift og glade kunder; er ordrebeholdningen tilstrækkelig, er det de rigtige produkter/ydelser, der bliver solgt, har vi tilstrækkeligt med mandskab, ressourcer og komponenter til at sikre leverancerne, osv.

Men er der fokus på de ”usynlige” tab og spild, der ofte ses i form af fx tomgangsforbrug, utætheder, manglende vedligehold, uoptimale indstillinger osv.? Tab, som koster penge, og som giver unødigt energiforbrug, og dermed unødigt CO2-udslip?

Med energiledelse får virksomheden et redskab, som sætter fokus på minimering af alle disse tab, og på optimering af processer, energiforbrugende udstyr, adfærd og energimæssigt overblik. Dermed kan virksomheden levere sine produkter og ydelser under anvendelse af færre ressourcer, hvorved virksomheden bliver mere effektiv, og samtidig udleder mindre CO2.

Energiledelse, og ikke mindst energirapportering, går hånd i hånd med bæredygtighed og opgørelse af emissioner, og hvis det certificeres efter energiledelsesstandarden ISO 50001, erstatter det kravet om energisyn for store virksomheder.

Hos EnergySolution kan vi hjælpe med alle aspekter af energiledelse, lige fra sparring og let starthjælp til fuld support til både implementering, ISO 50001-certificering og drift.

Uanset om ambitionsniveauet er energiledelse light eller en fuld, certificeret energiledelse, er der en række faste elementer, der skal etableres. Ledelsen skal udpege de ansvarlige, der skal skabes overblik over energiforbruget, arbejdet med optimeringsprojekter skal systematiseres, og organisationen skal trænes i energibevidst adfærd.

Alene fokus på energiforbruget kan give besparelser, og bliver det sat i system, kan det give besparelser på 10-15% af det samlede energiforbrug. Ikke mindst som følge af jagten på spild, da reduktion af fx tomgangsforbrug, genbearbejdning og skrotning både giver energibesparelser og mere effektive processer. Dertil kommer besparelserne fra de gennemførte optimeringsprojekter, hvor energiforbruget på det enkelte område ofte kan reduceres med 30% - 50%.

Vi arbejder for, at I får succes med og resultater af energiledelse, og kan også hjælpe med optimering, udbygning og certificering af eksisterende energiledelse, samt opgradering af miljøledelse.

 

Hvad I opnår med energiledelse

  • Mindre spild og bedre effektivitet
  • Overblik og kontrol over energiforbruget
  • Lavere energiomkostninger og CO2-udledning
  • Kontinuitet i arbejdet med optimeringer og jagten på spild
  • Bedre bundlinje og konkurrencekraft
  • En grønnere virksomhedsprofil
Energiledelse
MD_1096-x-896

Michael Dreiøe

Projektleder & Senior Rådgiver

+45 21 893 699
md@energysolution.dk

VIL DU VIDE MERE OM ENERGILEDELSE? KONTAKT OS FOR EN DIALOG ELLER ET TILBUD

Du kan også tilmelde dig vores webinar om energiledelse:

Kan vi hjælpe dig? Skriv til os her.

Hvis du har spørgsmål eller tænker, at tiden er inde til et uforpligtende kald eller møde, kan du kontakte os her.