Livscyklus for bæredygtig business

 

LCA_1096x896

HVAD ER LIVSCYKLUS-VURDERING?

Livscyklusvurdering (LCA) er en beregning af et produkts CO2-aftryk. Når man får lavet en LCA får man undersøgt, hvordan et produkt påvirker miljøet fra det produceres til det nedbrydes igen: Hvordan belaster det f.eks. miljøet at købe kul i Polen og fragte det til Danmark? Hvor meget CO2 udledes der i selve produktionen af et produkt? Hvordan har de forskellige råmaterialer brugt til det endelige produkt påvirket miljøet? Hvor lang tid tager det at nedbryde produktet igen? Hvordan påvirker nedbrydningsprocessen miljøet?

I EnergySolution laver vi både LCA på produktniveau og på virksomhedsniveau. Produktniveau afdækker det enkelte produkts samlede CO2-aftryk, ligesom du kan få lavet en sammenligning af to produkters aftryk. På virksomhedsniveau bliver I udstyret med en afrapportering af virksomhedens samlede CO2-aftryk.

Stigende efterspørgsel for bæredygtige løsninger

Både kunder, leverandører og medarbejdere spørger i stigende grad efter bæredygtige løsninger, hvor man har tænkt på tværs af hele værdikæden og på langs af produktets levetid.

Der er altså kommet nye konkurrenceparametre, så det ikke længere er nok, når et industriprodukt har den rigtige pris og virker efter hensigten. Fodaftrykket over produktets levetid – altså produktionen, brugen og bortskaffelsen – skal være så skånsomt som muligt for samfundet, miljøet og klimaet.

Og det kan vi hjælpe dig med, ved at lave en livscyklusvurdering.

Vi har lavet en kort film, der viser dig, nogle af de mange fordele du kan få ved at få lavet en livscyklusvurdering.

 

 

Livscyklusvurdering - det får du

Hos EnergySolution hjælper vi dig med at dokumentere den samlede CO2-udledning og miljøpåvirkning for dit produkt eller din serviceydelse på tværs af værdikæden og forsyningskæden. Og vi hjælper dig med at udvikle mere bæredygtige måder at producere, distribuere og bortskaffe på.

Afgrænsning efter ønske

af projektets omfang (værdikæde, forsyningskæde og/eller produktniveau) og en samlet CO2-beregning på det valgte.

Måling og analyse

af det energi- og ressourceforbrug, jeres virksomhed har ansvar eller medansvar for.

En handleplan

med fokus på bæredygtige processer i produktionen, genbrug eller optimal bortskaffelse af produkterne og valg af nye og mere bæredygtige råvarer.

Certificeringer

Vi bistår med eventuelle certificeringer: ISO 14001 (miljøledelse), ISO 14008: (økonomisk vurdering af miljøpåvirkninger), ISO 14040 & 14044 (livscyklus) og ISO 14064 (GHG).

God samvittighed - ansvarlig profil

Vores bæredygtige løsninger er designet til at betale sig hjem inden for få år. Samtidig er vores livscyklusvurdering og handleplan værdifuld bæredygtig branding.

Du kan markedsføre dine produkter med langt større troværdighed og stå stærkere i konkurrencen om fremtidens grønne forbrugere og B2B-kunder. Og du kan veksle risikoen for at rende ind i en shitstorm på sociale medier til chancen for at blive omtalt positivt af virksomhedens stigende antal ambassadører.

En sådan livscyklusvurdering giver dig ro i maven og en langt stærkere platform, du kan udvikle din virksomhed på og trække talent til.

 

Sustainability Specialist Philip Mckay Boyle forklarer:

”Du kan have et godt økologisk produkt i en bio-nedbrydelig emballage. Men hvis dine køle- og ventilationsanlæg kører på gamle udtjente pumper, bliver det svært for virksomheden at opretholde en bæredygtig profil. Det samme gælder, hvis du har energioptimeret din produktion, men stadig køber ind til den uden at tænke i bæredygtige materialer og transport. Vi hjælper dig med at træffe de rigtige beslutninger og gennemføre dem, så du kan have god samvittighed og en ansvarlig virksomhedsprofil.”

Kontakt os for en uforpligtende snak om LCA og jeres muligheder.

 

PMB_1096x896

Philip Mckay Boyle

Sustainability Specialist

+45 22 270 961
pmb@energysolution.dk

LFK_1096x896

Lotte Frank Kirkegaard

CSO

+45 26 497 891
lfk@energysolution.dk

Har du mod på mere? Se vores relaterede emner og cases

Gå på opdagelse i vores inspirationsunivers.

Kan vi hjælpe dig? Skriv til os her.

Hvis du har spørgsmål eller tænker, at tiden er inde til et uforpligtende kald eller møde, kan du kontakte os her.