DOOR SYSTEM

Livscyklusvurdering (LCA)

Door System_case
 

 

UDGANGSPUNKT

Door System producerer industridøre og -porte, herunder branddøre og brandporte, der særligt er velegnet til farmaceutisk industri, fødevaresektoren og detailhandlen.

 

UDFORDRING

Produktionsvirksomheder har et ansvar i forhold til klima og miljø og bliver i dag også mødt af krav fra deres kunder om dokumentation både på deres produkters og virksomhedens klima- og miljøpåvirkninger. Derfor kontaktede Door System EnergySolution for at få kortlagt deres CO2-udledninger og få dokumentation for virksomhedens påvirkninger samt ideer til nye miljøreducerende tiltag.

Ros til EnergySolutions konsulenter for deres evne til formidling, særligt under de afholdte workshops, hvor de deltagende medarbejdere fra Door System på forhånd havde meget forskellige forudsætninger. Her forstod EnergySolutions konsulenter at videreformidle resultaterne på en måde, så alle forstod det.
Brita Rosenbech
Teknisk Chef ved Door System

PROJEKTET

EnergySolution udarbejdede en LCA (Livscyklusvurdering) for en af Door Systems hængslede branddøre samt Klimaregnskaber for 2021 og 2022.

Efter udarbejdelsen af Klimaregnskabet i 2022 afholdt EnergySolution workshops med relevante medarbejdere fra Door System, med det formål at skabe et internt overblik over deres produkters udledning fra LCA’en, samt vidensdele virksomhedens klimapåvirkning fra Klimaregnskabet. Der blev desuden opstillet en række indsatsområder, der kunne sættes i værk for at reducere de opgjorte udledninger i Klimaregnskabet.

 

HVAD SIGER DOOR SYSTEM OM PROJEKTET?

"Hos Door System er vi bevidst om det ansvar, vi har i forhold til de miljømæssige påvirkninger fra vores produkter og produktion af døre og porte. Samtidig er det vigtigt for os, at vi er på forkant med og overholder alle lovgivningsmæssige krav omkring bæredygtighed, herunder også at vi har dokumentationen på plads. Vi kan fra både kunder og medarbejdere mærke en klar stigning i interessen for, hvordan vi indtænker bæredygtighed i vores produktion. Vi ønskede at få kortlagt, hvilke miljøpåvirkninger vi har her på stedet. Derfor henvendte vi os til EnergySolution, og de blev valgt, da vi kunne mærke, at kemien mellem dem og os passede rigtig godt sammen.

Gennem forløbet har vi helt klart fået opbygget en større viden om arbejdet med bæredygtighed, og vi har fået en langt større bevidsthed om, hvordan de enkelte produkters miljøpåvirkning er, og dermed står vi bedre rustet til at arbejde med dette område i fremtiden.

EnergySolution lavede undervejs en teknisk screening hos os, og dermed fik vi helt konkrete råd til, hvordan vi kunne ændre nogle processer og dermed sænke miljøpåvirkningen.

Vi har været godt tilfredse med samarbejdet, hvor der har været god dialog gennem hele processen, og det faglige niveau har været højt. Jeg vil også rose EnergySolutions konsulenter for deres evne til formidling, særligt under de afholdte workshops, hvor de deltagende medarbejdere fra Door System på forhånd havde meget forskellige forudsætninger, men her forstod EnergySolutions konsulenter at videreformidle resultaterne på en måde, så alle forstod det."


Brita Rosenbech, Teknisk Chef for Door System

DET FIK DOOR SYSTEM

  • Klimaregnskab for 2021 og 2022
  • Workshop med vidensdeling og læring om udarbejdelse af Klimaregnskab, samt handlingsplan for fremtidigt arbejde
  • LCA-rapport for EI260-C branddør for at dokumentere de miljømæssige påvirkninger gennem branddørens levetid

Oplever I lignende problemstillinger?

Ønsker I også at optimere jeres produktion, finde mulige reduktionspotentialer eller bare arbejde målrettet med klimadagsorden, er I mere end velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om lige netop jeres behov.

Vi har stor erfaring inden for alt fra generel bæredygtighedsrådgivning til udarbejdelse af Klimaregnskaber, miljøvaredeklarationer (EPD) og livscyklusvurderinger (LCA).

  Mød vores hold af rådgivere

 

Hør hvad vi kan gøre for jer

JKL_1096x896-1

Har du mod på mere? Se vores relaterede emner og cases.

Gå på opdagelse i vores inspirationsunivers.