BIOMAR

Energisyn

BioMar_case
 

 

UDGANGSPUNKT

BioMar er verdens førende inden for højt ydende fiskefoder til mere end 45 forskellige fiske- og rejearter. Virksomheden har flere fabrikker i Europa, Sydamerika og Asien.
På grund af virksomhedens størrelse er BioMar omfattet EU’s krav om energisyn i store virksomheder.

 

UDFORDRING

BioMar kontaktede EnergySolution for at få foretaget et professionelt energisyn. Fokus var at få synliggjort virksomhedens potentialer for energibesparelser fordelt på konkrete energispareprojekter med fordelagtig ROI.

Vores udgifter til energisynet var hurtigt betalt hjem. Selvom det startede som et myndighedskrav, er vi i dag glade for den klarhed energisynet har givet os i forhold til potentialerne for energioptimering og prioriteringen af indsatser.
Peter Raaby Skou
Supply Chain Manager ved BioMar

PROJEKTET

EnergySolution leverede et energisyn iht. DS/EN 16247. Energisynet viste, hvilke dele af BioMars produktion, der forbrugte naturgas og el, samt hvor meget, der blev brugt. Dermed blev det væsentligt lettere for BioMar at målrette sit energisparearbejde dér, hvor det gav bedst økonomisk mening.

Samtidig resulterede energisynet i en række specifikke projekter, der kunne give potentielle besparelser. Blandt andet blev det belyst, hvordan en optimering af dampproduktionen samt tørrelinjen kunne realisere en betydelig energibesparelse.

Desuden opdagede man, at alt procesvandet brugt i dampkedlen blev regnet som sanitetsvand, hvormed det fejlagtigt var afregnet med afledningsafgift.

Efter energisynet har BioMar arbejdet videre med flere af de konkrete projektforslag. De er bla. ved at ombygge tørrelinjen fra damptørring til direkte tørring med gas, hvilket kan udløse store energibesparelser.

Selve energisynet betalte sig hjem alene ved korrektion af betalt afledningsafgift af vandforbruget.

DET FIK BIOMAR 

  • Energisyn iht. ISO 16247 1-4
  • Overblik over sit energisparearbejde
  • Afdækket konkrete energispareprojekter
  • Sikret, at lovkrav blev overholdt
  • Fordelagtig ROI
  • Energioptimeret drift
  • Kortlagt energiforbrug
  • BioMar fik belyst specifikke besparelsesforslag, der potentielt kunne reducere virksomhedens energiforbrug med 31 %
  • Korrektionen af betalt afledningsafgift betalte energisynet hjem

Oplever I lignende problemstillinger?

Ønsker I også at få hjælp til et energisyn, så tag endelig fat i os for en uforpligtende snak om lige netop jeres ønsker, muligheder og behov.

  Mød vores hold af rådgivere

 

Hør hvad vi kan gøre for jer

TJ_1096x896

Har du mod på mere? Se vores relaterede emner og cases.

Gå på opdagelse i vores inspirationsunivers.