Forberedelse til EPD

 

 

forberedelse epd_1096x896

INDEN I FÅR UDARBEJDET EPD

Forbedringspotentialer forud for EPD

Nedenstående er de mest åbenlyse forbedringspotentialer, I kan overveje for at forbedre et produkts miljøpåvirkning, inden I går videre og udarbejder en EPD.

Dog skal I være opmærksomme på, at ændringerne skal være i drift i 3 mdr., inden I kan lave en EPD på baggrund af de nye data, samt at resultaterne skal genberegnes efter et års produktion.

Såfremt I gerne vil have et klimaaftryk på jeres produkter, kunne en løsning være at lave en Livscyklusvurdering (LCA) – for at identificere hotspots og forbedringsområder på tværs af hele produktets livscyklus.

Analysér miljøpåvirkningerne forbundet med udvinding af råmaterialer, fremstilling, transport, produktbrug og bortskaffelse efter endt levetid. Brug resultaterne til at prioritere områder til optimering og guide beslutningstagning gennem hele produktets udvikling. Dog skal I være opmærksomme på, at den udelukkende er til internt brug for konkrete forbedringspotentialer – og IKKE er tilstrækkelig dokumentation til kunder m.fl. 

Typiske forbedringspotentialer ligger i;

  • Optimere valget af råvarer, der anvendes i produktets fremstillingsproces. Identificer og vælg materialer med lavere miljøpåvirkning, såsom dem med et reduceret kulstoffodaftryk, lavere energibehov eller mindre vandforbrug. Overvej brugen af genanvendte eller vedvarende materialer, når det er muligt.

  • Forbedre energieffektiviteten i produktionsprocessen ved at implementere energibesparende teknologier og praksis. Dette kan omfatte opgradering af udstyr til mere effektive modeller, optimering af produktionslayouts for at minimere energispild og implementering af energistyringssystemer til overvågning og reduktion af energiforbruget.

  • Udvikl strategier for at minimere affaldsgenerering gennem hele produktets livscyklus. Implementere affaldsreduktionsteknikker som lean fremstillingsprincipper, genbrugsprogrammer og cirkulære økonomiske tilgange. Overvej at designe produktet med genanvendelighed i tankerne ved at bruge materialer, der let kan genbruges, eller inkorporere genbrugsindhold i produktet.

  • Samarbejd med leverandører og partnere for at optimere forsyningskædens miljøpræstationer. Fremme bæredygtighedspraksis blandt leverandører, såsom reduktion af emissioner, forbedring af ressourceeffektivitet og fremme af socialt ansvar. Overvej at købe materialer lokalt for at reducere transportpåvirkningen, og vælg leverandører med stærke miljømæssige legitimationsoplysninger


Ved at adressere disse optimeringspotentialer kan I forbedre produktets miljøpræstationer betydeligt og skabe en mere omfattende og virkningsfuld miljøvaredeklaration på sigt. 

I EnergySolution har vi stor erfaring med at udarbejde EPD'er for mange forskellige kunder og hjælper meget gerne med at udarbejde jeres EPD'er. Tag endelig fat i en af vores rådgivere for en uforpligtende snak om jeres behov.

Kontakt os for en snak om udarbejdelse af EPD

JKL_1096x896-1

Jesper Kokborg Lassen

Sustainability Specialist

+45 30 735 180
jkl@energysolution.dk

AIV_1096x896

Anders Iversen

Senior Sustainability Specialist

+45 20 773 304
aiv@energysolution.dk

Har du mod på mere? Se vores relaterede emner og cases

Gå på opdagelse i vores inspirationsunivers.

Kan vi hjælpe dig? Skriv til os her.

Hvis du har spørgsmål eller tænker, at tiden er inde til et uforpligtende kald eller møde, kan du kontakte os her.