kamstrup

Energioptimering ved etablering af vandfabrik

Energysolution_kim
 

 

UDGANGSPUNKT

Kamstrup er en stor dansk virksomhed, som er verdens førende producent af intelligente måleinstrumenter til energi og vand.

Kamstrup ønskede en energirigtig projektering af ventilation, køl og befugtning i et nyt produktions- og lagerområde for vandmålere.

 

UDFORDRING

Kamstrup ønskede at etablere moderne produktionsfaciliteter, hvilket stillede særlige krav til ventilation og indeklima i henhold til DANVAK. Ventilationen skulle kunne fjerne overskudsvarme samt sikre luftskifte og en fornuftig varmegenvinding.

Indeklimaets setpunkter for rumtemperatur og luftfugtighed skulle sikres, så Kamstrups produktion overholdt standardkravene for elektronikmontage af måleinstrumenter. Dermed var der behov for en løsning, der kunne køle og befugte.

Samarbejdet med EnergySolution sikrede Kamstrup et godt samspil mellem nytænkning og moderne teknologi, hvilket resulterede i den mest optimale indeklimaløsning til industrielt brug i vores nye vandcenter.
Allan Søegaard
Facility Manager ved Kamstrup

PROJEKTET

EnergySolution startede med at afklare de relevante setpunkter for indeklimaet. Vi beregnede energiforbruget for ventilation, befugtning og mekanisk køl samt fandt frem til energibesparelserne i forhold til at kombinere de tre teknologier.

På den baggrund sammentænkte vi en velfungerende indeklimaløsning, der byggede på et samspil mellem moderne ventilationsanlæg, direkte befugtning i produktionslokalerne og mekanisk køling. Dermed blev standardkravene overholdt og muligheden for at styre alle indeklimaparametrene sikret.

Kamstrup opnåede et stabilt indeklima samt den mest energieffektive drift af sit nye produktions- og lagerområde. Man fik et langt bedre resultat ved at sammentænke de forskellige indeklimateknologier i én løsning, end hvis man havde tænkt i standardløsninger.

DET FIK KAMSTRUP

  • Sikret optimalt indeklima i henhold til standardkrav
  • Den mest energieffektive drift i nyt produktions- og lagerområde
  • Helhedsløsning
  • Forventet ROI: 1 år

Oplever I lignende problemstillinger?

Ønsker I også at optimere jeres indeklima og/eller produktion, er I mere end velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om lige netop jeres behov. Vi tilbyder alt fra generel rådgivning ift. energi- og procesoptimeringer til 360°-projekter.

  Mød vores hold af rådgivere

 

Hør hvad vi kan gøre for jer

ERS_1096x896

Har du mod på mere? Se vores relaterede emner og cases.

Gå på opdagelse i vores inspirationsunivers.