Tetra pak inventing

Innovativ indeklimaløsning

Tetrapak1
 

 

UDGANGSPUNKT

Tetra Pak Inventing i Hjørring producerer en del af det materiale der skal til for at producere kartonemballage. Fabrikken er en intern fabrik i Tetra Pak og producerer udelukkende til egne fabrikker.

I forbindelse med produktionen har Tetra Pak fået et behov for nye indeklimaforhold i produktionen, på lageret og i den procesluft, der anvendes på produktionslinjen. Der kræves et indeklima hvor luftfugtigheden kontinuerligt er under kontrol, men behovet er ikke i alle produktionstimer.

UDFORDRING

Fordi Tetra Pak Inventing kun skal styre fugtigheden noget af tiden, gik projektet ud på at finde en løsning, der gjorde det muligt at ændre indeklimaet efter behov. Samtidig ønskede man en energieffektiv løsning med en fornuftig driftsøkonomi.

Denne løsning har givet os fuld kontrol over vores indeklima i fabrikken.
Samal Jakup Jensen
Production Engineer ved Tetra Pak Inventing

PROJEKTET

EnergySolution udarbejdede de tekniske løsninger og stod for projektledelsen herunder planlægning og indhentning af tilbud.

Tetra Pak Inventing fik ombygget sine eksisterende anlæg og installeret absorptionsaffugtere. Der blev lavet en ny fælles styringsløsning af alle anlæg. Dermed kan Tetra Pak Inventing tilpasse produktionslokale og lager til netop det indeklima, deres produkter kræver.

Som sidegevinst er det med løsningen blevet muligt at reducere forbruget til køl ved hjælp af befugtning i udsugningskanalen og dermed køling ved hjælp af returluften.

DET FIK TETRA PAK INVENTING

  • Energieffektiv innovativ indeklimaløsning
  • Ny fælles styringsløsning af alle anlæg (køl, varme, befugtning og ventilation)
  • Installering af returluft-anlæg samt to anlæg til adsorptionstørring
  • Ombygning af eksisterende ventilationsanlæg

Oplever I lignende problemstillinger?

Står I også overfor ændringer i jeres produktion, der kræver ændrede processer og innovative løsninger? Uanset jeres situation er I meget velkomne til at kontakte os for en skræddersyet
løsning til lige netop jeres behov. Vi tilbyder også generel rådgivning ift. energi- og procesoptimeringer.

  Mød vores hold af rådgivere

 

Hør hvad vi kan gøre for jer

TJ_1096x896

Har du mod på mere? Se vores relaterede emner og cases.

Gå på opdagelse i vores inspirationsunivers.