SKY-Light

Optimering af indeklima

Skylight forbedret indeklima-1
 

 

UDGANGSPUNKT

SKY-LIGHT er en mellemstor dansk virksomhed beliggende i Varde. Virksomheden er en af Danmarks førende producenter af plastfolier og emballager.

Der er på adressen egen produktion af plastfolier via 4 ekstruderingslinjer samt termoform og stansning af plastmaterialer.

 

UDFORDRING

SKY-LIGHT ønskede en energioptimal udbedring af problemstillinger vedrørende:

  • Forbedring af indeklimaet, problemstillinger med høje temperaturer.
  • Udbedre problemstillinger omkring statisk elektricitet samt heraf affødte produktionsfejl.

Udfordringerne i forbindelse med projektet var, i samarbejde med kunden at få formuleret, setpunkter som vil være optimale for produktionen såvel som for personalet, da optimum temperaturen for disse to ikke helt harmonerede. Dette blev løst ved at sammenholde arbejdsmiljø krav med produktionskrav og låse indekonditionerne fast på et fælles overlap-punkt.

Vi har været glade for samarbejdet og kan på det varmeste anbefale EnergySolution som samarbejdspartner i forbindelse med energi og indeklima projekter.
Claus Skovbo
Supervisor Extrusion/Energy ved SKY-LIGHT A/S

PROJEKTET

Løsningsmodellen for virksomheden var en, for de enkelte produktionsområder, specifikt tilpasset indeklima løsning, hvor ventilation, indblæsningsform, luft-mængder og konditioner blev tilpasset de enkelte zoners specifikke krav.

Dette blev gjort via en kombination af forskellige teknologier, hvor højtryksbefugtning direkte
i lokalet, blev kombineret med aktiv styring af luftmængder og temperaturer.

Igennem en gennemtænkt setpunktoptimering og styringsstrategi kunne de forskellige teknologier med adiabatisk køling, aktiv køling samt ventilation, kombineres på en sådan måde, at indeklimaet blev optimeret efter kundens ønsker – samtidig med, at man opnåede en væsentlig reduktion af energiforbruget i produktionsområdet.

DET FIK SKY-LIGHT

  • Opnåede et behageligt og stabilt indeklima for de ansatte
  • En reduktion i produktionsfejl i plastmaterialerne
  • Og har samtidig sparet på energien
  • En komplet løsning, hvor de forskellige teknologier blev tænkt sammen i en helhed
  • Et ikke ubetydeligt energitilskud, som man ikke ville have kunne opnået, havde man kigget på de enkelte delelementer af løsningen, hver for sig.

Oplever I lignende problemstillinger?

Ønsker I også at optimere jeres indeklima og/eller produktion, er I mere end velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om lige netop jeres behov. Vi tilbyder alt fra generel rådgivning ift. energi- og procesoptimeringer til 360°-projekter.

  Mød vores hold af rådgivere

 

Hør hvad vi kan gøre for jer

ERS_1096x896

Har du mod på mere? Se vores relaterede emner og cases.

Gå på opdagelse i vores inspirationsunivers.