EPD / Miljøvaredeklaration

 

 

EPD_1096x896

EPD - EN TROVÆRDIG MÅDE AT FORKLARE HVILKEN PÅVIRKNING DIT PRODUKT HAR PÅ MILJØET

Kan I redegøre for jeres produkters miljøaftryk?

EPD eller Environmental Product Declaration (dansk: miljøvaredeklaration, MVD) er en troværdig og effektiv måde at forklare dine kunder om, hvilken påvirkning dit produkt har på miljøet og derigennem skabe værdi for både dig og dine kunder.

En EPD er ofte reguleret via en PCR (Product Category Rules) som er den guide, fra den relevante brancheforening fx byggebranchen, som sikrer at alle værdisætter fx affaldsstrømme på samme og korrekte vis. Dette øger muligheden for, at man kan sammenligne forskellige produkter med ens funktionalitet på tværs af landegrænser, regioner osv, men også at du får mest mulig værdi ud af din EPD-dokumentation. Når man har en PCR øges sikkerheden for, at alle så at sige regner på samme måde.

En EPD afsluttes med en 3. parts verifikation og publiceres hos en udvalgt programholder. Man vælger selv programholder ud fra hvor ens kunder typisk er. Er ens kunder primært i Norge vælges typisk den Norske EPD programholder. Er ens kunder primært i Danmark vælges EPD Danmark o.s.v.

Leverandøren, dvs. den organisation som står for EPD beregningerne – fx EnergySolution, vælger man typisk frit. Der kan dog være nationale forskelle, som vi fra EnergySolution naturligvis guider og hjælper vores kunder med.

En EPD er essentielt bygget op omkring en LCA (Livscyklusvurdering) og har den fordel, at den medregner alle miljøkategorier. Det er en holistisk tilgang til produkter, der medtager hele ens produkts livscyklus fra vugge til grav og beregningerne bliver styret via ISO-standarder, hvilket giver den endelige EPD en international anerkendelse og anvendelse.

I EnergySolution har vi stor erfaring med at udarbejde EPD'er for mange forskellige kunder og hjælper meget gerne med at udarbejde jeres EPD'er. Tag endelig fat i en af vores rådgivere for en uforpligtende snak om jeres behov.

Inden I går i gang med at få udarbejdet en EPD, har vi lavet en liste med nogle gode råd for forbedringspotentialer der er værd at kigge på forud for udarbejdelse af en EPD. Læs mere hér.

Mulighed for at sammenligne miljøpåvirkningen for produkter med ens funktionalitet

I imødekommer leverandørkrav og kommende lovkrav der er på vej i mange brancher

Stærkt profileringsmæssigt værktøj overfor kunder og samarbejdspartnere

CSR - I viser at I er ansvarsfulde og seriøse og forholder jer til miljøpåvirkning

Vi har lavet en kort film, der kort fortæller hvad en miljøvaredeklaration eller EPD er og hvad den kan bruges til.

 

 

 

Kontakt os for en uforpligtende dialog om jeres muligheder for at komme i gang med miljøvare-deklarationer / EPD.

JKL_1096x896-1

Jesper Kokborg Lassen

Sustainability Specialist

+45 30 735 180
jkl@energysolution.dk

PMB_1096x896

Philip Mckay Boyle

Sustainability Specialist

+45 22 270 961
pmb@energysolution.dk

Har du mod på mere? Se vores relaterede emner og cases

Gå på opdagelse i vores inspirationsunivers.

Kan vi hjælpe dig? Skriv til os her.

Hvis du har spørgsmål eller tænker, at tiden er inde til et uforpligtende kald eller møde, kan du kontakte os her.